Nyhedsarkiv

Her finder du alle de nyheder, vi har udgivet på vores hjemmeside.

10

Sommerferie 2018

01.09.2018

Sommerferie til Bornholm 4.-7. juni 2018

Mandag 4. juni.

Afsted til Bornholm. Alle havde de sidste par uger glædet sig og beboerne havde været med til at arrangere programmet for hvad der skulle opleves.

På Bornholm, var vejret faktisk overskyet og vi havde forladt hedebølgen i København, hvilket for de fleste var OK. Da vi havde indkvarteret os i  vores feriehuse på hotellet i Nexø var det meningen vi skulle ud og spise i i Nexø by, men folk var meget trætte efter turen, så valget blev hotellets restaurant. Det viste sig at være en god beslutning, for alle var enige i, at både maden og servicen var i helt i top. Efter middagen gik vi en tur gennem hotellets smukke blomsterhave, hvor der var et kæmpestort skakspil midt i græsplænen - sjov idé. Efter en god pause, hvor vi pakkede lidt ud og kom godt på plads, kørte vi en tur til Snogebæk Strand, hvor vi fandt en træhytte med bålplads i det grønne med den smukkeste udsigt over havet og stranden og vi hvor vi nød solnedgangen i fulde drag.

Tirsdag 5. juni.

Tur til Christiansø. Færgeturen var lidt gyngende, så nogle valgte at nyde turen inde fra kahytten, mens andre valgte at sidde oppe på dækket i den friske havluft mens vi roligt nærmede os den flotte ø

Der var en flok sæler i vandet omkring øen, som vi kunne betragte.
På Christiansø delte vi os, da der var så meget at kigge på, og det var forskelligt hvad folk ville se. Nogle var oppe og se Store Tårn, som er en særlig del af øens historie. Tårnet er blevet renoveret og har fået en anden indretning og funktion. Ved åbningen er indrettet to udstillinger. Den ene udstilling har temaet "Fugl over Ertholmene", og er bygget op omkring kunstneren Gitz-Johansens fuglebilleder samt fuglemaler Jens Gregersens nymalede værker. Ved tårnets indgang bydes de besøgende inden for af en edderfugl i bronze udført af kunstneren John Olsen.
Den anden udstilling handler om begivenheder i Store Tårns historie, bl.a. bombardementet mod Christiansø i 1808, som var den eneste gang, at tårnet aktivt tjente sit oprindelige formål som forsvarsværk.
Andre var over på Frederiksø, som blandt andet er kendt for at have et fængsel,  hvor blandt andet dr. Phil Jacob j. damp sad fængselet fra 1820- 1841 for højforræderi og majestætsforbrydelse. Cellen kan stadig ses på øen.  Der var meget hyggeligt på øerne med huse af bindingsværk og købmand og posthus holdt i stilen fra før.

Onsdag 6.  juni

Gik turen til Svaneke, som er meget hyggelig med mange små bindingsværkshuse og brostensbelagte stræder. Ifølge turistbrochuren skulle der være markedsdag om onsdagen, det var der ikke. Vi fik at vide af de lokale, at brochuren kunne man ikke helt regne med, da den var trykt for flere måneder siden. Vi fik dog alligevel kigget i de mange små specialbutikker, blandt andet Bülows glaspusteri, hvor vi benyttede lejligheden til at kigge efter en gave til Bodils 70 års fødselsdag. Vi gik igennem gågaden og ned til havnen hvor vi nød en is og bagefter besøgte vi Svaneke Bryghus og Svaneke Chokoladeri, som lå i samme område. Vi nød frokosten i Bryghuset, som har til huse i en spændende gammel bygning, hvor vi kunne se de store kobberkedler, som bliver brugt til fremstilling af stedets specialøl. Om aftenen var vi godt trætte efter den lange tur, og vi sluttede af med at spise på hotellet, og tale lidt om dagens mange spændende oplevelser og indtryk.

Torsdag 7. juni, skulle vi forholdsvis tidligt op, da vi havde en færge der skulle nås i Rønne.  Turen tilbage til København gik nemmere, hvilket passede fint, da vi havde en fest der skulle nås - nemlig Bodils 70 års fødselsdag.

Vi siger alle - Tak for en dejlig ferie med gode oplevelser.

 

 

 

Sommerferie 2017

05.10.2017

SOMMERFERIE TIL HOU fra 6. - 9. juni 2017

Er lille referat fra Lucia.

Tirsdag den 6. juni 2017

Kl. 10.30 var vi klar til den lange tur til Hou, der ligger 35 km udenfor Aarhus.

Vi tog over Storebælt hvor vi passerede Sprogø, som var kendt for, at huse en kvinde anstalt for piger der var letfærdige og løsagtige. Oprettet i 1923 og fungerede helt til 1961.

Vi havde en lille frokost pause på Fyn ved Vissenbjerg.

Da vi nåede frem til søsport centret blev vi glædelig overrasket over de hyggelige og pænt indrettede røde træhuse som vi skulle bo i de næste par dage.

Fra husene var der ikke mere end 5 minutters gang ned til stranden.

Onsdag den 7. juni 2017

Onsdag startede vi morgenen med en god morgenmad, hvorefter vi tog en rask tur til stranden. På vej derned var der forskellige sjove skulpturer og tegn på alternativ tænkning. Blandt andet var der et gravsted, hvor der stod på en sten, at " her er alle vores bekymringer begravet". Det syntes vi alle var lidt morsomt.

På stranden nød vi udsigten og kunne skimte færgen der var på vej ind i havnen fra Samsø.

I Århus besøgte vi kunstmuseet Aros. Vi startede med den øverste etage, hvor den berømte arkitekt Olafur Eliasson har tegnet Panorama Rainbow. Dvs. en rund gang, hvor der er glas fra gulv til loft i forskellige farver. På den måde ser man Århus fra oven i forskellige farver. Det var fantastisk at opleve, og vi havde alle en mærkelig fornemmelse da vi stod deroppe, blandt andet skulle vi vende øjnene til alle farverne.

Efter vi havde set os mætte på toppen, så bevægede vi os ned på 6 sal. Her er der en kæmpe skulptur af en dreng. Skulpturen hedder "Boy" og den er 4.5 meter høj og vejer 500 kg. En fantastisk realistisk lignende dreng. På 5. sal så vi en udstilling ved navn "the Garden".  Der var både fotografier og ældre malerier. Det syntes vi alle var mindre interessant. Som Susanne sagde "det ikke noget for mig".

Efter Aros begyndte det at regne noget så voldsomt, og vi blev alle enige om, at vi ikke kunne besøge "Den gamle by". Så vi kørte hjem og spiste frokost. I tørvejr.

Torsdag den 8. juni 2017

Tog vi til færgen til Samsø kl. 09.30 og sejlede en times tid. Det var rart at vi ikke skulle køre langt med bussen for at nå færgen. Det var jo lige rundt om hjørnet fra vores huse.

Vi sejlede fra Hou- Sælvig. På færgen var der tilsyneladende mange mennesker der havde valgt samme afgang og de var alle pensionister fra Lego firmaet. Lene valgte at kalde dem " de gamle klodser".  Det var meget hyggeligt at være på Samsø.  Vejret var godt på hele turen.  Vi kørte lidt omkring og var meget forbavsede over hvor velholdt der var. Det var der også i og omkring Hou.

Nyt Logo 1. juni 2017

06.06.2017

Torsdag den 1. juni 2017 fik OK-Fonden nyt logo.

Et nyt, pænere  og mere tidsvarende.

Det skulle fejres på alle vores enheder.

Her på Helenes Minde fik vi store flotte lagkager.

Vi havde bestilt 12 store lagkager til alle i huset.

Det blev en rigtig hyggelig eftermiddag.

Julehygge med pårørende 13.12.2016

13.12.2016

Vi starter med korsang ledet Henriette og hvor vi også synger julesalmer sammen, herefter hygger vi os med bankospil.

Der kan købes plader til 10 kr. pr. stk.

Efter bankospillet bliver der serveret julegløgg, æbleskiver og småkager.

For at vi kan planlægge, vil vi bede jer og de pårørende/gæster om at tilmelde jer arrangementet, så vi kan lave det rette antal æbleskiver m.m.

Tilmelding senest 29. november 2016.

Tilmelding kan ske til personalet eller til Inge på telefon 3910 5658 eller mail

ise@ok-fonden.dk

 

Med venlig julehilsen

personalet på Helenes Minde

 

Sommerferie 2016

01.11.2016

27.6. - 30.6.2016

Vi var 8 afsted i alt og havde vores egen bus med og kørte via Sverige og tog færgen i Ysted til Rønne.

Vi boede igen i år på Hotel Balkan Strand, som vi også har besøgt de to forgående år, men vi er så glade for Bornholm og selvom der var andre tilbud på spil, så faldt valget alligevel igen på Bornholm. På Hotel Balkan Strand er der dejlige og rolige omgivelser og langt til nærmeste nabo. Morgen- og aftensmad indtog vi på hotellet, mens frokosten blev spist forskellige steder på Bornholm - alt efter hvad vi nu havde lyst til.

Efter fælles planlægning, så tog vi på enten heldags- eller eftermiddagsture. Én af dagene tog vi en tur rundt  med bussen og så alle Rund Kirkerne - som vi dog desværre ikke fik taget nogen billeder af.

Vi var også en tur Opal Søen - nogen gange kaldet for Krystal søen - som jo er helt fantastisk. Man kan ikke gå rundt om søen, men der var en forhøjning, som vi mosede op på, så sveden dryppede og oppe fra toppen kunne vi se vidt omkring. En helt vidunderlig udsigt.

Selvfølgelig var vi også en tur op til Hammershus - hvor konditionen igen blev sat på en prøve.

En dejlig ferie med godt vejr med solskin og varme.

Sommerferie 2015

10.08.2015

Sommerferie 2015

Vi holdt sommerferie på Bornholm fordelt på to ture, så vi rigtig kunne hygge os i små grupper. Vi boede på hotel Balka Strand og havde institutionens egen bus med, så det var nemmere at komme rundt på Bornholm og se andre byer og fantastiske natursteder bl.a. Hammershus.

Deltagerne havde selv ønsker om bl.a. at besøge et glaspusteri, en bolsjefabrik der selv lavede deres helt egne bolsjer med eget mønster i samt Svanekes pibemager med håndlavede piber og blandt mange andre ture, var der selvfølgelig også besøg på et røgeri.

To af aftnerne lavede vi mad på hotellet og det var rigtig hyggeligt og afslappende. Vi var så heldige at have nogle gode kokke blandt deltagerne.

Derudover var der bl.a. også en dagstur til Christiansø med færgen fra Gudhjem.

Alle synes det havde været to gode ture.

Sommerferie 2014

18.08.2014

Hele weekenden inden ferien havde feriedeltagerne glædet sig og turen gik i år til Gilleleje, hvor vi skulle indkvarteres i feriehuse.

Mandag morgen var alle friske og spændte og vi tog af sted ved 11 tiden. Bjarne, Susanne, Ole, Leon og Villy kørte i vores egen bus mens Jens og Lene drog af sted til Nørreport, hvor de tog kystbanen til Helsingør og grisen videre til Gilleleje.

Omkring kl.  14.30 var alle installeret i deres feriehuse som de skulle bo i de næste 4 dage.

Vi startede med at drikke kaffe i huset hvor Susanne og Jens boede, det hus blev også der, hvor vi samledes om morgenen eller om aftenen inden vi drog ud på tur. Vi startede med at høre hvad folk havde lyst til at se. Der blev sagt Kronborg, Fredensborg, Helsingør by Asserbo slotsruiner og lyst til at udforske nærmiljøet med hund - for Rambo var også kommet med på ferie.

Der blev vedtaget og lagt planer for de næste dage:  Nogle af os kunne gå på Kronborg tirsdag mens der var nogen andre der blev hjemme og udforskede nærmiljøet. Onsdag tog nogle på Asserbo slots ruiner mens andre afprøvede swimmingpoolen der hørte til feriehusene. Torsdag skulle vi rydde op og køre tilbage.

Efter planlægning var vi blevet sultne  vi tog bussen ind til Gilleleje her fandt vi en kinesisk restaurant, hvor vi fik sen frokost.

Tirsdag gik turen så til Kronborg. Vi kørte langs strandvejen og vejret var godt. Vi bemærkede de forskellige flotte huse. Et var kridhvidt,  kantet  og meget minimalistisk, et andet helt anderledes, det så ud som om at det var taget direkte ud fra en lille by i Italien.

Vi nåede til Kronborg og det virkede næsten som en umulig opgave at nå ind til slottet. Det var en hel lille forhindrings bane - hvilket ikke var negativt.  Der blev brugt ben og muskler, som vi ikke vidste vi havde.

Da vi nåede ind til slottet var udfordringen ikke forbi vi skulle jo ned finde Holger danske i kasematterne .  Kameraerne kom frem og vi fik taget billederne som var vi turister.

Efter vi havde hilst på den forstenede Holger, var der stadig nogen der ville videre ned i fangekældrene. De kom dog hurtigt tilbage og vi gik videre til stuerne oppe i slottet hvor der var bl.a var en billedudstilling med forskellig  kendte  skuespillere, der havde der havde spillet i Hamlet bl.a Richard Chamberlain der spillede præsten i "Tornfuglene" .

Efter denne rundtur på slottet, var vi blevet sultne og måtte ind til Helsingør by. Vi fandt en hyggelig restaurant på torvet. De fleste valgte wiener snitsel menes andre fik sig vegetar ret og club-sandwich.

Om eftermiddagen var der fri aktivitet indtil spisningen. Imens vi havde været på Kronborg havde Johnny og  Bjarne udforsket nærmiljøet med Rambo og spist på den lokale café.

Ole var ikke træt efter Kronborg turen, så vi gik ned til standen og  nød udsigten.

Takket være Fie, som havde søgt på nettet, spiste vi på en god restaurant ved navn Selina i Gilleleje. Der blev bestilt pariserbøf, oksemørbrad, lasagne, pasta med laks, burger og spaghetti - og det lød til at alle var mere end tilfredse med det de fik.

Efter aftensmad gik nogle direkte hjem til sig selv og vi andre legede gæt og grimasser (Bjarne, Lene, Jens, Ole Susanne, Anne, Fie, Johnny og Lucia), hvilket  var super hyggeligt. Anne og Jens fik også underholdt med sang - den fik ikke for lidt. Man kan konstatere efter den oplevelse :-) at det ikke kun er Susanne og Poul  Ib  der har sangtalent - Jens har også :-) og Anne er jo unik.

Onsdag skulle vi så besøge Asserbo ruiner. Det var ikke et stort  slot og der var ikke meget tilbage af det, men naturen var flot omkring slottet. Rambo var meget ivrig og glad for at komme ud i en  anden natur.  Efterfølgende kørte vi forbi troldeskoven.

Vi valgte, at  gentage succesen og spise inde i Gilleleje på restaurant  Selina.  Denne gang valgte enkelte at få stegt flæsk og pariserbøf var også meget populært.

Torsdag var Susanne den første der sagde: "Skal vi allerede hjem i dag." Aftenen før blev der evalueret på turen mellem Jens og Susanne og der blev sagt nogen meget positive ting.

Tak for turen til alle de glade deltagere!

Hilsen personalet

 

Julearrangement

28.01.2014

I december 2013  afholdt vi et julearrangement. Beboerkoret sang anført af Cand. Phil Henriette Errebo, julen ind med støtte fra øvrige beboere og gæster.

Herefter afholdt vi julebanko, med mange spændende gaver.

Vi sluttede af med gløgg og æbleskiver.

 

 

 

Fastelavn 3. marts 2014

28.01.2014

Mandag d. 3. marts afholder vi fastelavnsfest. Vi slår som altid katten af tønden.

Efterfølgende serveres der fastelavnsboller og varm kakao.

Værksted

01.03.2013

Der er nu på hverdage hold, som er tilknyttet HKI, hvor der arbejds på diverse værksteder.